Fridas

Aktuellt

Nu händer det…

vi dammar av scenen!

6-7-8 juli och 12-13-14 juli 

Vi brukar ju ta emot 1000 gäster varje sommar när Tommy Körberg är här men nu blir det istället exklusiva kvällar för 50–70 lyckliga fans. 

Kvällen startar kl 18 med trerätters supé med inspiration från Italien, show startar kl 20.30

Biljettpaket för två eller fyra gäster (endast sittande gäster).
Bokningen öppnar på morsdag här på vår hemsida.
Håll i och håll ut!

Mors Dag på Fridas

En så kär tradition på Fridas när vi firar alla mammor. Mellan hägg och syren, kanske lite närmare syren. En försmak av sommaren, den härliga hallandssommaren, bad, sandstrand och fika med hembakat.

Ta med mamma på middag vid strandkanten, kanske blir det också en bild för albumet.

Morsdags Menyn
Härlig vit sparris till förrätt och en fin fisk eller köttbit som kommer att avslutas med nybryggt kaffe desserter och hembakat- inte minst mor Linneas banankaka, receptet har Micke sparat, skrivet på Facit skrivmaskin (kommer ni ihåg?)

Mamma Linneas Banankaksrecept som Micke sparat i sina gömmor.

395 kr för hela menyn

Vi öppnar kl 12 och sista bordsbeställning är kl 17. 
Vill ni fira mor på lördagen går det också fint.

Boka gärna bord tidigt – vi håller avstånd och antal.

Hjärtligt välkommen!

Sparris i olika former


Vi blir ju alla mer och mer intresserade av vad vi äter och vi tycker verkligen om att värna det småskaliga och handla närproducerat så mycket som det bara går!

Nu är vi mitt i den underbara Sparris-säsongen och vår gröna kommer från Lingome Sparris i Halland. Den vita kommer från Hjo och Österlen.


Christin Johansson, Lingome Sparris, började odla krispig grön och röd sparris vid havets strand i Väröbacka för ett par år sen. Det fina läget nära havet ger jämn temperatur och gynnsamma förutsättningar för odling, som även har utökats med jordärtskockor och bladpersilja.

Kalashelg

Valborg 30 april
– denna magiska dag då både vi och kungen fyller år.

Fridas sedan 1988!

Så roligt genom alla år med vår kvarterskrog på landet och som vanligt bjuds det på retromeny denna helg: Oxfilé och marängsviss. Så supergott och flott 1988 och än idag när Micke genom åren moderniserat rätterna. 

Grön sparris från Halland till förrätt och oxfilé med pepparsås till varmrätt och som avslutning sviss.
495 kr för hela kalasmenyn!

Vill du äta a la carte går det också bra.

Vi har öppet så länge vi får, alltså till 20.30 ( slutserverat kl 20)

Boka gärna bord tidigt vi håller på avstånd och antal.

Hjärtligt välkommen!

Följ med till Italien

Nu när vi fått hemestrat en hel del och längtat tar vi istället nya breddgrader till oss – de goda maträtterna från Italien och förenar dom råvaror från närliggande gårdar och fält.

Och vi är så glada över att få presentera vår nya medarbetare:

Patrick Risotto Botlero har gjort sig känd som finansmannen som en dag gick och käkade en risotto på lunchen och sen lämnade Wall Street, döpte om sig till Risotto, utbildade sig till kock och åkte till Italien för att lära sig allt om risotto. Den upptäcktsresan slutade med att han gav ut boken Den Stora Risottoresan med sin maestro Luciano Parolari, men hans resor till Italien upphörde inte efter det. År efter år återvänder Patrick för att jobba på restauranger i olika regioner och för att lära känna producenterna bakom de produkter som han gillar mest.

På Fridas kommer vi att få italiensk inspiration i många rätter och såklart utlovas en och annan risotto.

Patrick har också varit med i Nyhetsmorgon på Tv4 och här kan ni provsmaka med ögonen.

Risotto i Nyhetsmorgon: https://www.youtube.com/watch?v=rhGBMoeSFFQ

Olivolja i Nyhetsmorgon: https://www.youtube.com/watch?v=rUUX_UFS2ww

Närproducerat

Vi blir ju alla mer och mer intresserade av vad vi äter och vi  tycker verkligen om att värna det småskaliga och handla närproducerat så mycket som det bara går.

Denna helgen serverar vi Majskyckling från Munka Ljungby.

På Munka Ljungby hittar vi Viking Fågel – ett familjeföretag som etablerades 1994. De föder upp gäss, kalkoner och kycklingar.

Alla djur föds upp på egen gård och slaktas på deras gårdsslakteri. De odlar spannmål och halm till djurens foder och strö. Stallarna värms upp av deras fjärrvärmecentral som eldas med halm från egna fält. Djurens gödsel sprids på åkrarna och ger näring till jorden.

Vinprovningar

Alla Hjärtan hemma

Överraska den du tycker om med en lyxig Alla Hjärtans Dag-Meny att njuta i hemmets lugna vrå. Beställ Fridas Alla Hjärtans Dag-Låda så har du middagen klar på nolltid! Vi skickar med en enkel uppvärmningsanvisning.

Ring och beställ dagen innan du vill hämta och vill du inte komma in i restaurangen så kommer vi ut till dig.

Här kan du se vad som finns i lådan

0340-623310

Ps. Vill du fira hos oss så har vi öppet både lördag och söndag.
Lördag kl 17–20 och söndag kl 12–16

Kom ihåg att boka bord, så håller vi koll på både antal och avstånd.

Alla Hjärtan på Fridas

Äntligen är det dags!

Det är alltid lika roligt att öppna upp Fridas för Alla Hjärtans Dag och i år känns det extra roligt att vi kan fira hela helgen. Vill du fira hemma så gör vi en extra lyxig AllaHjärtansLåda att ta med.

Tjuvstart på lördag

Ja, i år kan vi inte riktigt hålla oss, så redan på lördag blir det GastroBar! Vi öppnar kl 17, så hinner vi fira med goda bubblor och en härlig middag innan vi får korka igen kl 20.

Alla hjärtans Dag Söndag kl 12–15

På söndag firar vi traditionsenligt med en härlig Alla Hjärtans meny på Fridas. Denna helg ligger oss varmt om hjärtat – första helgen på året som vi öppnar upp och får både kära återseenden och nya roliga bekantskaper.

Klicka här för att komma vidare till menyn

Hjärtligt välkommen!

Boka bord så har vi koll på antal och avstånd.
(GastroBaren fortsätter att vara utökad)

Ta hand om er och var rädda om varandra!
Hälsningar Kerstin och Micke med personal

Vi tänder pizzaugnen på fredagar och adventsljusen på söndagar

 I år är inget sig likt och inte heller hos oss på Fridas.

Vi tänder pizzaugnen på fredagar och adventsljusen på söndagar. Lördagarna får pausa i år men Micke fortsätter att packa de goda kassarna som kan hämtas. 
När vi har öppet sitter vi med avstånd, hos oss på Fridas är det rymligt.

Så om du är frisk, boka bord, så håller vi koll på antal gäster och avstånd.

Fredagar kl 18-21
Vi bakar goda surdegspizzor – att ta med eller äta hos oss. Vill du inte komma in i resturangen så kommer vi ut på trappan och levererar. Det kommer även att finnas lite små- och mellanrätter om du bara vill komma förbi på ett glas och säga hej!

 Söndagar öppet kl 12–15 (köket) 
Adventmyset infinner sig och hos oss passar det ju fint med en vinterpromenad på stranden och sedan komma in i värmen där vi serverar glögg följt av en riktigt god lunch till toner av jul. 

Hjärtligt välkommen!

Vi vill passa på att tacka er 
Tack för att ni är med oss – kommer hit på en middag, kommer förbi på ett glas, handlar våra helgkassar och köper presentkort. Det värmer verkligen medan vi kämpar på, håller i och håller ut.

Ta hand om er och var rädda om varandra!
Hälsningar Kerstin och Micke med personal