Fridas

Aktuellt

Kalashelg

Valborg 30 april
– denna magiska dag då både vi och kungen fyller år.

Fridas sedan 1988!

Så roligt genom alla år med vår kvarterskrog på landet och som vanligt bjuds det på retromeny denna helg: Oxfilé och marängsviss. Så supergott och flott 1988 och än idag när Micke genom åren moderniserat rätterna. 

Grön sparris från Halland till förrätt och oxfilé med pepparsås till varmrätt och som avslutning sviss.
495 kr för hela kalasmenyn!

Vill du äta a la carte går det också bra.

Vi har öppet så länge vi får, alltså till 20.30 ( slutserverat kl 20)

Boka gärna bord tidigt vi håller på avstånd och antal.

Hjärtligt välkommen!

Följ med till Italien

Nu när vi fått hemestrat en hel del och längtat tar vi istället nya breddgrader till oss – de goda maträtterna från Italien och förenar dom råvaror från närliggande gårdar och fält.

Och vi är så glada över att få presentera vår nya medarbetare:

Patrick Risotto Botlero har gjort sig känd som finansmannen som en dag gick och käkade en risotto på lunchen och sen lämnade Wall Street, döpte om sig till Risotto, utbildade sig till kock och åkte till Italien för att lära sig allt om risotto. Den upptäcktsresan slutade med att han gav ut boken Den Stora Risottoresan med sin maestro Luciano Parolari, men hans resor till Italien upphörde inte efter det. År efter år återvänder Patrick för att jobba på restauranger i olika regioner och för att lära känna producenterna bakom de produkter som han gillar mest.

På Fridas kommer vi att få italiensk inspiration i många rätter och såklart utlovas en och annan risotto.

Patrick har också varit med i Nyhetsmorgon på Tv4 och här kan ni provsmaka med ögonen.

Risotto i Nyhetsmorgon: https://www.youtube.com/watch?v=rhGBMoeSFFQ

Olivolja i Nyhetsmorgon: https://www.youtube.com/watch?v=rUUX_UFS2ww

Närproducerat

Vi blir ju alla mer och mer intresserade av vad vi äter och vi  tycker verkligen om att värna det småskaliga och handla närproducerat så mycket som det bara går.

Denna helgen serverar vi Majskyckling från Munka Ljungby.

På Munka Ljungby hittar vi Viking Fågel – ett familjeföretag som etablerades 1994. De föder upp gäss, kalkoner och kycklingar.

Alla djur föds upp på egen gård och slaktas på deras gårdsslakteri. De odlar spannmål och halm till djurens foder och strö. Stallarna värms upp av deras fjärrvärmecentral som eldas med halm från egna fält. Djurens gödsel sprids på åkrarna och ger näring till jorden.

Vinprovningar

Alla Hjärtan hemma

Överraska den du tycker om med en lyxig Alla Hjärtans Dag-Meny att njuta i hemmets lugna vrå. Beställ Fridas Alla Hjärtans Dag-Låda så har du middagen klar på nolltid! Vi skickar med en enkel uppvärmningsanvisning.

Ring och beställ dagen innan du vill hämta och vill du inte komma in i restaurangen så kommer vi ut till dig.

Här kan du se vad som finns i lådan

0340-623310

Ps. Vill du fira hos oss så har vi öppet både lördag och söndag.
Lördag kl 17–20 och söndag kl 12–16

Kom ihåg att boka bord, så håller vi koll på både antal och avstånd.

Alla Hjärtan på Fridas

Äntligen är det dags!

Det är alltid lika roligt att öppna upp Fridas för Alla Hjärtans Dag och i år känns det extra roligt att vi kan fira hela helgen. Vill du fira hemma så gör vi en extra lyxig AllaHjärtansLåda att ta med.

Tjuvstart på lördag

Ja, i år kan vi inte riktigt hålla oss, så redan på lördag blir det GastroBar! Vi öppnar kl 17, så hinner vi fira med goda bubblor och en härlig middag innan vi får korka igen kl 20.

Alla hjärtans Dag Söndag kl 12–15

På söndag firar vi traditionsenligt med en härlig Alla Hjärtans meny på Fridas. Denna helg ligger oss varmt om hjärtat – första helgen på året som vi öppnar upp och får både kära återseenden och nya roliga bekantskaper.

Klicka här för att komma vidare till menyn

Hjärtligt välkommen!

Boka bord så har vi koll på antal och avstånd.
(GastroBaren fortsätter att vara utökad)

Ta hand om er och var rädda om varandra!
Hälsningar Kerstin och Micke med personal

Vi tänder pizzaugnen på fredagar och adventsljusen på söndagar

 I år är inget sig likt och inte heller hos oss på Fridas.

Vi tänder pizzaugnen på fredagar och adventsljusen på söndagar. Lördagarna får pausa i år men Micke fortsätter att packa de goda kassarna som kan hämtas. 
När vi har öppet sitter vi med avstånd, hos oss på Fridas är det rymligt.

Så om du är frisk, boka bord, så håller vi koll på antal gäster och avstånd.

Fredagar kl 18-21
Vi bakar goda surdegspizzor – att ta med eller äta hos oss. Vill du inte komma in i resturangen så kommer vi ut på trappan och levererar. Det kommer även att finnas lite små- och mellanrätter om du bara vill komma förbi på ett glas och säga hej!

 Söndagar öppet kl 12–15 (köket) 
Adventmyset infinner sig och hos oss passar det ju fint med en vinterpromenad på stranden och sedan komma in i värmen där vi serverar glögg följt av en riktigt god lunch till toner av jul. 

Hjärtligt välkommen!

Vi vill passa på att tacka er 
Tack för att ni är med oss – kommer hit på en middag, kommer förbi på ett glas, handlar våra helgkassar och köper presentkort. Det värmer verkligen medan vi kämpar på, håller i och håller ut.

Ta hand om er och var rädda om varandra!
Hälsningar Kerstin och Micke med personal

Beaujolais Nouveaudagen

Fredag 20 november

Oh la la, hos oss blir det helfranskt och vi firar BeaujolaisNoveaudagen.

Alldeles snart är det dags att rosta kastanjerna och dra upp de första korkarna! Vem sade att hösten är en mörk årstid?

Säkra upp och boka både vin och flaska!

Vill du boka direkt?
Ring oss på 0340–62 33 10 eller mejla till info@fridas.nu
Att ringa går oftast snabbast!

Klassiska Gåsen

Fredag den 13 november

En så kär hösttradition – vi firar Mårten Gås och serverar en klassisk Gås-meny 450kr för hela menyn, måste förbokas

Svartsoppa med kråskorv alternativt hummersoppa toppad med smörstekt rotselleri och äpple

Knaperstektgås med , rosenkål, plommon, äpple och sockerstekt delikatesspotatis samt den goda gåsasåsen

Skånsk äpplekaka med kavring och vaniljkräm

Gås to go… Det går bra att beställa middagen och äta hemma 350 kr/kuvert

Hjärtligt välkomna!

Fars Dag

Söndag den 8 november

Fira pappa med utsikt över havet och en meny som passar både pappa och hela familjen.

Förrätt

Fars lyxlandgång

Gubbröra, pepparrot & brynt smör – krämiga räkor & löjrom –  varmrökt lax toppad med citroncréme serveras på rostad brioche

Buatomater och buffelmozarella

Syrade Buatomater, örtcréme, sotad lök och Buffelmozzarella serveras på rostad brioche

Varmrätter

Örtbakad torsk

Bakade Buatomater, jordärtskockspuré, krispig svamp, timjanspotatis och havskräftssås

Eller

Långbakad och grillad kalv

Bakad rotselleri, saltrostade mandlar, chorizosmör, krasse, örtpotatis och vinägersky

Eller

Bakad rotselleri

jordärtskockspuré, krispig svamp, örtpotatis och brynt sojasmör och krasse

Dessert

Saltkaramell- och chokladmousse på nougatbotten

Brynt smörkola, röda vinbär och maränger

Barnmeny 

Hamburgartallrik 75kr

Köttfärssås och pasta 65kr

Vaniljglass med chokladsås eller kolasås. 55kr

Vi har öppet mellan 12–17

Hjärtligt välkomna!