Fridas

Aktuellt

Fridas Olivolja

Patrick Risotto, köksmästare på Fridas, har fyllt köket på Fridas med produkter från Italien som han upptäckt under sina många Italienresor. En av dem är Serenas olivolja från Siena (den kommer att gå åt i köket, men du kan också köpa med dig en flaska hem).

Patrick: Nu för tiden fuskas det så mycket med extra virgin olivolja att den äkta varan kallas det gröna guldet och det har gått så långt att många italienare känner att det bara finns ett säkert sätt att säkerställa att man får en hundra procent kallpressad olivolja: man gör den själv.

I fotspåren av min mentor Luciano Parolari har jag valt att resa till olivlundar i Italien för att plocka mina egna oliver och pressa egen olja. I höstas reste jag till bland annat Siena där jag fick följa med Serena och hennes familj till den toskansk landsbygden där alla hjältes åt att plocka oliver – till och med huden Paco.  

Serenas olivolja är hundra procent kallpressad (uppvärmd till max 27 grader) vilket innebär att den innehåller mängder med kraftfulla antioxidanter. Oliverna och träden är obesprutade och oliverna kommer från de tre klassiska toskanska sorterna: Moraiolo, Frantoio och Leccino. Sereneas olivolja klassas som en av de finaste i trakten och den är en så kallad olio buono.

Oljan passar perfekt till att ringla över bruschetta, crostino, kött, fisk, gillade grönsaker, soppor och sallader. Den är också fantastisk att använda till mantecatura-stegen i risotto och pasta.

Serenas olivolja finns i ett begränsat antal liter och vi är väldigt glada över att kunna erbjuda den på Fridas. Vi kommer själva använda den i köket och från den 9 juli kan du också köpa med dig en flaska hem. Benvenuto!

Patrick som även gett ut boken Den stora Risottoresan

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Här får du koll

på alla våra artistkvällar, aktuella öppettider, Gastrobaren, vinprovningar och andra trevligheter som händer hos oss.
Välkommen till Fridas!