Menyer

______________________________________

GASTROBAREN fredag 5 juni och lördag 6 juni 18-22

MENY 
Gastrobarens planka med kallskuret och picklat
110/150kr

Grillad vit sparris & fänkål med Münsterost, gurka, svarta vinbär och fänkålssalt
125kr

Steambun med mörbakad fläsksida, ingefära, plommon, picklad lök, rostad citron-och vitlöksmajonnäs
110kr

Handskuren tartar på sotad kalv, jordärtskocka, Gruyèrekräm, hasselnötter & chips
125 kr

Räkor Pil – Pil 
Räkor i het olivolja med kryddor från saluhallen i Malaga serveras med grillat surdegsbröd att doppa med.
110kr

Sotad torskrygg, grillad grön sparris, räkor, Sandefjordsås, brynt smör och potatis- & jordärtskockspuré
225kr

Långbakad och grillad kalv med sotad grön sparris, dragoncréme, vinägersky, potatis- & jordärtskockspuré
225kr

Flankstek, parmesan, Buatomater, hemslagen bearnaise, syrad lök, surdegsbröd
175kr (Pommes 25 KR)

 

Urval av opastöriserad ost från Hilda Nilsson i stora saluhallen
1 ost 75kr
3 ostar 125kr

Kvällens desserter 95kr
Vit chokladcheesecake, sorbet på gröna äpplen, äpple-och ingefärsgelé, färsk koriander

Creme brûlée, färska bär och hallonsorbet

 

 

Surdegspizzor 

HAV 160kr/ta med 130kr
Creme fraiche, Västerbottensost, rödlök, fänkål, handskalade räkor, dill och citron

LAND 160kr/ta med 130kr
Tomatsås, cheddar/mozzarella, rödlök, lufttorkad skinka, parmesan, ruccola

MARGARITA 160kr/ta med 130kr
Tomatsås, mozzarella, färsk basilika, toppad med världens bästa olivolja 2018 ”Castillo de Canena”

 


Boka på 0340-623310

Morsdag 31 maj

FÖRRÄTT
Vår klassiska ”Toast Frida”
Handskalade räkor i krämig dillmajonnäs, rödlök, citron, löjrom samt örtskott

VARMRÄTT
Citron- & timjansgrillad fläskfilé med Bakade Buatomater, picklad rödlök, grillad sparris pommes duchesse samt timjansky

Eller

Dillbakad västerhavsfisk, pommes duchesse , sparris- & silverlökssallad, vitvinssås och handskalade räkor

DESSERT
Chokladmousseterrin med rabarber- & jordgubbskompott, flädergelé och citronmaränger

3-rätter 375 kr